tab welcoming

Tuesday, 31 July 2012

Lagu Tema Merdeka atau Lagu Tema Undi ?

mungkin ramai dah view lagu tema hari kebangsaan tahun ni. lagu tema ialah "Janji Ditepati". Lirik lagu ini ditulis oleh Dato' Rais Yatim, menteri Penerangan, komunikasi dan Kebudayaan. yang belum tgk lagi ... jom layan der...




mula2 gua pun tak amek port sangat tentang komen2 negatif terhadap lagu tema hari kemerdekaan ke 55. bagi gua, masing2 ada pandangan kan, boleh suka atau boleh kondem.


gua sangka baik la mungkin sikit orang je kot yang tak setuju dengan lagu tersebut.   rupanya2 dah jadi viral terutama kat youtube ... bertubi2 dislike dan komen negatif. mungkin lirik lagu tersebut yang dilihat lebih kepada kempen politik berbanding dengan penghayatan kemerdekaan.


ingat cherita tu habis setakat itu jer ... tak pasal2 logo hari kemerdekaan pun turut menerima kritikan. ada yang kata copy paste dari tahun2 dulu, ada yang kata tak kreatif dan korang grafik. yang latest gua baca, ada pulak yang kaitkan lagu tersebut dengan sebuah lagu dari negara jiran kita.




totally fail der ... whats ur opinion guys/girls ???

2 comments:

Hans said...

lagu nih memang tak leh blah
semuanya minta orang lain buatkan jadi parody jer
keh3

Outbound Training Malang said...

salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
Bersabarlah dalam bertindak agar membuahkan hasil yang manis.,.
ditunggu kunjungan baliknya gan .,.