tab welcoming

Wednesday, 27 November 2013

Tutorial : Install GPS Papago M11 (SG&MY) ... 100% free





Cepatnya masa berlalu...dah dekat bulan Disember pun. Hari ini gua nak share tutorial install GPS Papago M11 yang merupakan versi terbaru. Untuk versi sebelum ini, sila rujuk link di bawah der.

Papago X5
Papago M9


STEP 1
download PapaGo M11 software dan Malaysia Maps

PapaGo M11

Malaysia Maps






STEP 2
extract the file 
you will get 2 file

1st file: MFM-PPG-X8.5-X9-130702

2nd file: PpgNvM11DroidSGMY[H-S]


STEP 3

Open 1st file: MFM-PPG-X8.5-X9-130702
Copy ALL content


STEP 4

Open 2nd file: PpgNvM11DroidSGMY[H-S]
Open NaviM11SGMY
Open Maps
Open MFM121205


STEP 5

Paste ALL content from 1st file: MFM-PPG-X8.5-X9-130702 into MFM121205


STEP 6

go back to file NaviM11SGMY
connect USB to the smartphone
copy file NaviM11SGMY to SD card of the smartphone





STEP 7
disconnect USB from smartphone
open MyFiles on your smartphone
Find file NaviSEA
click PAPAGO!SGMY_Navitotal[H-S].apk to install


DONE :)

Credit : Gempak.org

7 comments:

Anonymous said...

asal dah install dia suruh download maps lagi? hmm

Anonymous said...

bro handhone gua tulis..gps not funtion apesal hah?

ZANAWOON said...

tq very much!!!

sumbak said...

tq.menjadi jgk akhirnya

Sym said...

ada latest nye papago tak...offline function tak macam sygic..bila masuk koordinat dia tak show location tu..dia tunjuk 'laut'

buana said...

saya dah intall tapi can not open map data... di map folder saya dah copy failmap yg di download itu. harap mendapat jwapan

Anonymous said...

Saya dapat install dalam Huawei Mediapad 7 Youth 2 dgn senang
sahaja mengikut arahan awak. Terima Kasih