tab welcoming

Tuesday, 29 May 2012

teori Sir Isaac Newton selama 350 tahun terungkai


cuba tgk mamat kat atas ni
ensem tak??? 
takde la ensem sgt
gua ase ensem TT nih lagi lalalala
senyuman dia boleh tahan la kan

so mari kita kenal sapo mamat ni
nama dia Shouryya Ray
asal dari Kolkota , India
cuba teka umo dia der
haha semua silap (aku agak arrr)
umo dia pada tahun 2012 ini ialah 16 tahun jer
kira2 tengah study form 4 la

apa yang istimewa sangat dia nih
dia ni takde la best sangat pun haha

sebelum gua dan korang lahir kat dunia ni
iaitu kira2 350 tahun dulu
tokoh maths/physics
Sir Isaac Newton telah membuat teka teki 
yg tidak dapat dirungkai oleh ahli2 matematik

tapi mamat ni mcm mana ntah
dia ni berjaya 
selesaikan dua teka teki tersebut
teka teki tu berkaitan teori dinamik zarah asas
sebelum ni teori itu hanya dapat dihitung dengan superkomputer
hebat der

kalu nak meet in person dgn mamat ni
sila book tiket untuk ke Jerman
sbb dia ngah study 
kat University Dresden, Jerman
eh ... igtkan baru form 4 :P

agak2 ...mcm ni la otak dia kalu di"scan" :D


Sumber:Sinar


2 comments:

emeliena said...

Hahahaha, ingatkan betoi2 baru umoq 16 tahuun ;p
Tapi , pandainya diaaa !

TanpaNamaDer said...

umo dia meme 16 tahun la
muda tapi genius

even prof kat university dia study pn x dpt jwb soklan tu