tab welcoming

Friday, 1 June 2012

Lagu Sesame Street digunakan untuk seksa tahanan di Guantanamo Bay



pernah dengar tak lagu kat atas tu
ala
masa2 kecik2
itu antara fav korang kan
gua tk main la Sesame Street ni  :P :P


Sesame Street ni meme awesome
mcm2 slot yang sesuai utk kanak2 blaja
mengira ada
membaca ada
komedi ada
puppet show ada
dan lain2 ... dah lupa der
** yea meh ... kata tak layan (kantoi)


tapi something bad dah berlaku
lagu2 dari sesame street ni telah digunakan
untuk seksa tahanan2 di kem tahanan Guantanamo Bay
muzik itu dimainkan berulang2 kali selama beberapa hari
bagi menyeksa tahanan


pendedahan ni dibuat oleh AlJazeera
selain lagu dari sesame street
lagu2 dari kumpulan heavy metal Metallica
turut digunakan


apa lagi
mengamuk la Christopher Cerf
individu yang menyumbang besar 
kepada penghasilan lagu dan lirik dlam Sesame Street
mana tak marah der
lagu yang dicipta untuk membentuk minda kanak2
dan mencipta suasana pembelajaran yang riang
disalahguna untuk seksa org ... 



satu lagi laporan menunjukkan bahwa 
tentera US telah gunakan teknik yg sama
pada tahun 2003
terhadap Iraq POW (Prisioner of War)

kat bawah ni 
ada "playlist" 
lagu2 yang digunakan bagi break down mind tahanan2
supaya diorang boleh bagi maklumat

Baby One More Time - Britney Spears
Killing In The Name - Rage Against The Machine
Don't Gimme No Lip - Pearl Jam
Somewhat Damaged - Nine Inch Nails
Enter Sandman - Metallica
Bodies - Drowning Pool
Shoot to Thrill  - AC/DC
Hell's Bells - AC/DC
I Love You - Barney & Friends
Born in the USA - Bruce Springsteen
Babylon  - David Gray
White America  - Eminem
Theme song to Sesame Street

Sumber: Dailymail

3 comments:

CikMai said...

camne diorang seksa?play lagu je ke?

TanpaNamaDer said...

aku ase diorang bagi pressure la. bila dgr lagu tu berulang kali sampai berhari2. mesti tertekan sgt. so ape soklan atau maklumat yg tentera tu nak, prisioner tu akan jawab.

mcm2 jenis torture ada. playing lagu salah satu ... ala mcm citer holywood der hehe

emeliena said...

perghh, lagu tu kanak2 riang . Tapi, kena seksa pakai lagu tuu.. Hmphhh !