tab welcoming

Saturday, 2 June 2012

Smartphone DoCoMo dengan transparent double-sided touch screen

teknologi berkembang pesat
ada sahaja teknologi baru yang dicipta
sebagai contoh smartphone
macam2 aplikasi boleh digunakan
game, GPS, movie, wireless dll

sebuah syarikat telekomunikasi Jepun
NTT DoCoMo 
telah memperkenalkan sebuah smartphone 
menggunakan perisian Android
dengan teknologi yang terbaru
transparent double-sided touch screen 
skrin yang boleh tembus lihat apa kat belakang (mcm tu la kalu diterjemah) 

prototaip smartphone ni
telah diperkenalkan 
semasa satu show tentang wireless dan telefon di Jepun
Wireless Japan 2012

skrin 2.4" QVGA (320x240) ini 
bukan sahaja tembus belakang
tetapi touch screen boleh digunakan di kedua2 belah smartphone
depan dan belakang
so kalu korang nak main Rubik Cube 3D
takde masalah der
boley putar depan belakang 

tak mau tulis panjang2
jom layan video kat bawah der

ini baru smart ... smartphone der

Sumber: TMI

6 comments:

~~oOpEt~~ said...

model baru eh?

TanpaNamaDer said...

baru prototaip ...belum terjah pasaran lagi. gua igt Samsung mesti jeles punya hehe

Dieyna said...

lama-lama telefon dah tak rupa telefon... dah jadi rupa lain pulak,zaman semkin majuu....

emeliena said...

Wahhh, teruja tengok. Hehe :]

CikMai said...

hebat giler.

p/s: maaf , mai nak bg cadangan nie. apa kata tukar komen jadi pop up window untuk memudahkan orang komen ? heee

TanpaNamaDer said...

t kasih atas cdgn Cik Mai. akan dipertimbangkan hehe :)